Atentie la casa pe care vrei sa o cumperi

Pune intrebari despre starea proprietatii inainte de a cumpara.

Daca stiti dinainte ca proprietatea vizata are probleme structurale sau de intretinere amanate, ar trebui sa luati in considere aceste probleme inainte de a alege un pret pe care sa-l oferiti. Cat de vechi este acoperisul? Acoperisurile mai noi au o speranta de viata mai mare, in functie si de materialele utilizate. Care este tipul de fundatie?

Fundatiile sapate  permit accesul sub casa pentru a ajunge la instalatiile sanitare si electrice, la fel ca si casele cu subsoluri. Fundatiile slabe sunt mai frecvente in constructiile noi. Are casa izolatie in pereti si tavan? In lunile cu clima mai rece, izolarea este mai importanta si fiecare locatie are stabilit si un standard pentru pierderi de caldura. De cand nu au mai fost inlocuite orice dispozitive sau sisteme, asta in cazul in care au fost vreodata inlocuite? Este un factor in plus daca instalatiile sanitare si electrice vechi au fost actualizate. Mai mult decat atat, tineti cont si de faptul ca unele aparate mai vechi nu pot fi reparate, deoarece piesele de schimb nu mai sunt disponibile.

Pune intrebari despre locatia cladirii

In imobiliare, se aude in mod obisnuit expresia: locatie, locatie, locatie. Casele din zonele mai cautate au o valoare mai mare decat casele similare din locuri nu atat de dorite. Ce tipuri de alte proprietati sunt situate in apropiere? Sunt cazuri in care o proprietate poate avea un zid inalt de ciment chiar la intrare, sau in spatele blocului ar putea functiona o societate sanitara, de remorcare sau salubritate. Blocurile de locuinte din zonele comerciale si industriale dau o valoare inferioara rezidentelor din jurul lor. Care sunt datele demografice din cartier? Unele agentii pot furniza inca din anunt aceasta informatie, dar cel mai bine este sa vorbiti cu vecinii, urmand sa cereti si agentului informatii despre zona si sa faceti si cercetari personale la biblioteca.

Unde sunt scolile? Institutiile de invatamant sunt o preocupare foarte mare pentru parintii cu copii mici. Chiar daca ati cumparat o casa in limitele anumitor districte scolare de prestigiu, nu exista nicio garantie ca ai tai copii vor ajunge la acea scoala.

Sunt prezenti factori de noxe? Traficul de la restaurantele sau magazinele din apropiere poate fi un agent iritant. Cu autostrada sau calea ferata in departare, s-ar putea sa nu auzi zgomotul in timpul zilei, insa cand noaptea cade, zanganitul si zumzetul constant te pot tine treaz. In plus, cainii latrand pot scoate din sarite pe oricine, mai ales noaptea.

Leave a Reply