Riscurile manichiurii

O excursie la salonul de manichiura ar trebui sa fie relaxanta, nu ingrijoratoare. Manichiura este conceputa pentru a scapa de stres in timp ce lucrati la aspectul dumneavoasta. Pericolele pentru sanatate sunt prezente in saloane, din pacate. Intelegerea pericolelor cu care va confruntati atunci cand intrati pe usile unui salon, va poate ajuta sa evitati infectiile si alte probleme ale unghiilor.

Infectiile fungice sunt cel mai frecvent pericol pentru sanatate in saloane. Infectiile fungice ale unghiilor de la maini si unghiilor de la picioare sunt cauzate de bacterii si ciuperci. Infectia se raspandeste cu usurinta prin intermediul instrumentelor care nu sunt curatate corespunzator sau contaminate si a caditelor pentru picioare. Manichiurista poate raspandi infectia daca ea nu reuseste sa igienizeze mainile si statia ei de lucru intre clienti, sau in cazul in care produsele devin contaminate. Unghiile infectate apar ingalbenite sau decolorate, unghiae ingrosandu-se si capatand un aspect urat. Infectiile unghiilor sunt inestetice, dar rareori cauzeaza alte probleme de sanatate. In cazuri rare, de exemplu, la persoanele care au un sistem imunitar slabit, infectia poate fi dureroasa.

Saloanele utilizeaza in mod curent numeroase substante chimice care prezinta un risc pentru sanatate. Produsele chimice ar trebui sa fie depozitate in mod corespunzator in containere sigilate. Cosurile de gunoi metalice cu capac contin fumuri si mirosuri de la aplicatoarele utilizate.

Leave a Reply