Alimente obtinute din cruzimea fata de animale

Este posibil sa nu fim constienti de ceea ce se intampla in spatele usilor inchise ale fermele. Asta poate si pentru ca nu vrei sa afli. Brutalitatea fata de animale si conditiile ingrozitoare la care sunt supuse in aceste abatoare este pur si simplu inacceptabila. Toate tipurile de animale sunt maltratate si lezate ca parte a unui lant alimentar la nivel mondial, care schimba total gandirea celui care intra in restaurant fata de animalele din sistem.
Ti se rupe inima cand vezi atat de multa suferinta inutila, dar cu cat vom constientiza mai mult cu atat vom putea ajuta la a schimba rezultatele fata de aceste animale. Este atat de multa cruzime la fermele care alimenteaza restaurantele de astazi, insa vom sublinia aici ceea ce credem a fi trei dintre cele mai chinuitoare dintre toate.
Dupa asta, poate iti vei dori si tu sa fii mai prudent cu ceea ce comanzi in materie de mancare.
1. Foie Gras
Aceasta delicatesa se obtine prin indoparea zilnica a unei gaste, pompandu-i pe gat cereale si grasimi care ajung in stomac, intr-un proces cunoscut sub numele de gavaj. Aceasta fortare alimentare provoaca ficatul pasarilor sa se umfle de pana la zece ori fata de dimensiunea normala. Intr-o singura fabrica, se asteapta ca lucratorii sa hraneasca fortat 500 de pasari, de trei ori pe zi. Acest ritm rapid cauzeaza leziuni si pun in pericol viata pasarilor, atat de mult incat lucratorii primesc un bonus in cazul in care reusesc sa ucida mai putin de 50 de pasari pe luna.
2. Bacon din ferme
Cei mai multi porci din SUA isi petrec intreaga viata de adulti inghesuiti in cutii de metal. Dupa nastere, mamele sunt mutate in cutii speciale cu o zona suplimentara unde purceii mici pot primi asistenta, inconjurati de bare de metal rece si fortati sa se intinda pe podele umede. Purceii sunt luati la mai putin de o luna dupa ce au fost nascuti si castrati fara calmante. Le sunt taiate cozile, dintii si urechile le sunt mutilate, iar apoi sunt fortati sa traiasca pana devin suficient de grasi pentru a fi sacrificati. Ce mod cumplit de a trata astfel de animale sofisticate, inteligente si iubitoare.
3. Vitel
Vitele sunt sacrificate sau tinute in viata pentru a produce lapte, dar viteii masculi sunt luati de langa mamele lor chiar dupa o zi de viata si incuiati in boxe mici pentru inca 3 sau 18 saptamani, hraniti cu un substitut de lapte conceput pentru a-i face sa castige rapid in greutate, cu o dieta saraca in fier intentionat, astfel incat acestia sa devina anemici, iar carnea lor sa ramana deschisa la culoare.

Leave a Reply