Prelungeste viata cauciucurilor auto

Cumpararea constanta de anvelope noi poate deveni in timp una dintre acele achizitii dureroase si cotisitoare: stii ca ai nevoie de ele si totusi te-ai saturat sa cheltui atatia bani pentru un nou set de anvelope. Si chiar daca achizitia de anvelope noi este la fel de inevitabila ca si plata impozitelor, exista din fericire unele aspecte pe care le puteti studia pentru a sti cum sa prelungesti durata de viata a anvelopelor.
Iata patru sfaturi pentru pastrarea anvelopelor in stare buna de functionare cat mai mult posibil:
1. Rotiti si echilibrati: Asigurati-va ca rotiti anvelopele la fiecare omie de kilometri si le si echilibrati sau atunci cand schimbati cauciucurile sau dupa o reparatie. Deoarece pneurile din fata se uzeaza de doua ori mai repede decat pneurile de pe spate pe o masina cu tractiune fata, este important pentru tine sa rotesti anvelopele pentru a le extinde viata.
2. Verificarea alinierii: Asigurati-va ca alinierea masinii este verificata la fiecare schimb de ulei. O masina care nu este aliniata poate provoca uzura inegala a anvelopelor, ceea ce inseamna ca veti avea nevoie de anvelope noi, mai devreme decat credeati.
3. Verificati presiunea: Pastrati o atentie deosebita asupra presiunii anvelopelor. Ar trebui, de asemenea, sa te asiguri ca anvelopele sunt umflate conform cu specificatiile producatorului. Anvelopele fara aer suficient sau dezumflate se pot uza mai repede. Verifica mai ales presiunea in anvelope atunci cand sunt schimbari meteorologice sezoniere.
4. Verificati suprafata de rulare: La un moment dat, anvelopele se vor uza. Este important pentru tine sa verifici regulat cum calca anvelopele, atat la fata locului, uzura inegala timpurie si pastrarea rezervei pana cand vei avea nevoie de anvelope noi. Anvelopele cu benzi de rulare reduse pot cauza conditii de conducere periculoase pentru tine. Aflati cum puteti verifica in mod eficient modul de rulare a anvelopelor vizitand un service auto. Specialistii isi pot lua angajamentul de a te ajuta sa le mentii in forma pe tot parcursul anului.
Amestecarea diferitelor tipuri de anvelope pe masina poate fi acceptat, insa cu anumite ruguli. Daca anvelopele de diferite ratinguri de viteza sunt montate pe acelasi vehicul, anvelopele de viteza evaluate a fi mai mici ar trebui sa fie plasate pe puntea din fata, indiferent de ce osie sunt conduse. Aceasta pentru a preveni o conditie a potentialelor supravirari. Manevrabilitatea autovehiculului poate fi afectata, iar capacitatea de viteza este in prezent limitata la cel mai mic pneu de viteza evaluat. Pentru performante optime, se recomanda ca aceeasi dimensiune si tip de pneu sa fie folosit pe toate cele patru pozitii ale rotilor.

Leave a Reply