Vacanta

Aici, trebuie sa tinem cont de regula “intrari/iesiri”. Astfel, pentru fiecare obiect nou care apare in casa, trebuie sa renuntam la cel putin un obiect de care nu ne mai folosim sau, preferabil, de mai multe. Veti avea o multime de lucruri care apar in casa dumneavoastra pe perioada vacantei. Iar daca doriti sa mai aveti spatiu de miscare si dupa sfarsitul vacantei, va trebui sa mai renuntam la unele dintre lucruri, chiar daca ele ne par de nelipsit.
Desi majoritatea timpului din prima saptamana de concediu va fi axata pe eliminarea dezordinii, va trebui sa facem si o curatenie generala. Iar intre ordine si curatenie este o deosebire fundamentala. O solutie de curatenie de luat in calcul este sa ne concentram pe suprafetele care intr-adevar au nevoie de acest lucru, iar efectul va fi garantat, creand senzatia unei operatiuni de amploare. Pentru aceasta, nu e nevoie decat sa alocam cate un sfert de ora pentru fiecare camera, iar casa noastra va arata mai frumos si mai stralucitor, chiar inainte de a respecta planificarile de plecare in concediu.
Folosind metoda containerului pentru a elimina dezordinea din camere, vom vedea ca la finalul zilei se aduna o multime de lucruri nefolositoare. Atunci cand terminati de strans aceste lucruri, goliti containerul, donati-le, depozitat-le sau vindeti ceea ce credeti ca mai poate fi valorificat. Vrei sa scapi de hainele nefolosite de an de zile din dressing? Sau, poate, ai o multime de reviste si colectii vechi care iti sufoca spatiul de locuit? Asigura-te ca ai scapat de ele pentru totdeauna, in loc sa le muti dintr-un colt in altul al casei, in fecare vara.

Leave a Reply