Noul Samsung Galaxy S6

Sa incepem cu designul, unde Galaxy S6 a abordat un limbaj inovator, nemaivazut inainte la gigantul coreean. Pentru prima data, Samsung a decis sa nu mearga pe plastic ca si material de constructie, alegand, in schimb o combinatie de metal si sticla. Conform companiei, se foloseste un cadru metalic special pe dispozitiv, care este cu 50 la suta mai puternic decat metalul din alte smartphone-uri high-end si este dotat cu cea mai dura sticla pana in prezent: Gorilla Glass 4, atat pe fata, cat si pe spatele smartphone-ului.
N-am facut nicio incercare de test agresiv pe Galaxy S6 inca, dar m-am folosit de dispozitiv mai mult de o luna acum si este inca in stare excelenta, fara zgarieturi pe sticla sau orice semne pe cadrul metalic. Pana in prezent, noile materiale par destul de rezistente. Cu toate acestea, doar timpul va spune daca GS6 va imbatrani mai repede decat predecesorii sai din plastic sau nu. Un lucru e sigur: noile materiale il fac mai vulnerabil la socuri, astfel incat aveti mai multe sanse sa-l spargeti sau degrada daca il scapati, decat in cazul unuia de plastic.
Din fata, GS6 arata foarte similar cu predecesorul sau. Unii l-ar putea confunda chiar foarte usor: sub ecran avem butonul home, un buton cu cele mai recente aplicatii si unul de inapoi. De-a lungul ecranului, avem un senzor de camera, unul de proximitate si senzori de lumina ambientala, un LED de notificare si grila difuzorului.
Inainte de Galaxy S6, Samsung a mers intotdeauna pe functional peste forma ca si strategie, sacrificand designul pentru caracteristici. De data aceasta face exact opusul: pentru a realiza acest design indraznet si superb, Samsung a trebuit sa faca cateva sacrificii majore.

Leave a Reply