Comunicatul de presa uitat intr-un sertar la Cluj

Exista instrumente si strategii complexe pentru a construi o relatie confortabila între mass-media si PR. Dintre cele mai folosite mijloace, amintesc comunicatul de presa, conferinta de presa, cocktail-urile, evenimentele – oportunitati de a cunoaste jurnalilstii si a trece dincolo de relatia pe care o ai cu ei prin telefon, e-mail sau messenger. Am ajuns la o concluzie foarte trista zilele acestea: agentiile de public relations din Cluj-Napoca trimit foarte rar comunicate de presa sau chiar nu mai trimit deloc în timp de institutiile publice folosesc comunicatele de presa o data la doua zile. Instiintarea cetatenilor prin media denota interes pentru viata publica si de ce nu dovada faptului ca iti fac activitatea intr-un mod exemplar, dar despre acest subiect cu alta ocazie.

Ma gandeam la un anume comunicat de presa, si anume acel axat pe sectorul profit – business. De ce nu se mai trimit asemenea comunicate? Pentru ce firma de PR considera ca o promovare mai agresiva se poate face prin alte canale si intrumente. In plus, daca esti o agentie full-service atunci de ce sa lasi clientul sa se orienteze spre comunicate de presa, intrument destul de ieftin, când il poti ajuta sa se orienteze spre advertising, un serviciul mult mai palpabil, mult mai rapid si mai scump.

Dezavantajele se resimt la costuri, desigur un client rabdator si open-minded, o sa inteleaga ca aparitia sa in presa nu o sa debuteze cu primul comunicat. Relatia cu mass-media se construieste in timp, necesita rabdare, contacte personale etc. Exista responsabilitati de ambele parti, dar daca si jurnalistul si pr-istul isi respecta responsabilitatile si promisiunile, nu ar trebui sa apara probleme.
Mai exista jurnalisti care considera foarte utile comunicatele de presa, chiar daca din cand se plang de aglomerarea casutei de e-mail sau ca nu au timp sa le citeasca.

Am gasit o parere despre aceasta casnicie ce poate fi una fericita si un articol despre relatia PR-mass-media. Asadar, revenind la subiect, eu inca cred in utilitatea comunicatului de presa.

Leave a Reply