Importanta revolutiei industriale pentru aparitia normelor de securitate si sanatate in munca este decisiva daca luam in considerare faptul ca pana la aparitia acestui fenomen norme sau reguli legate de locul de munca nu existau, si nici vreo preocupare de acest domeniu. Astfel, cu toate ca revolutia industriala a afectat foarte multi oameni si foarte multe familii cu numeroase accidente grave, minore sau fatale, cel putin ne-a facut sa realizam cat de mult conteaza cateva reguli, mai ales cand este vorba despre medii de munca foarte periculoase.
In acest articol vom discuta despre diversi factori care au fost implicati in numeroase accidente fie ele grave, sau minore si vom discuta cum anume o firma protectia muncii poate sa va ajute sa le preveniti, firma cum ar fi prodav.ro.
Dintre factorii care pot sa puna cel mai mult in pericol sanatatea angajatilor dumneavoastra poate cel mai comun si cel mai important este sunetul. La prima vedere nu pare a fi unul dintre cei mai ‘devastatori’ factori, mai ales in comparatie cu altii cum ar fi expunerea la temperaturi inalte, sau desfasurarea activitatilor la inaltime, insa pierderea auzului este unul dintre cele mai frecvente incidente care apar la locul de munca, intrucat expunerea prelungita la sunete de inalta frecventa duce in cele din urma la surzire. Din pacate sunetul nu este singura cauza a pierderii auzului, intrucat acesta mai poate fi provocata si de catre expunerea la anumiti produsi chimici, de exemplu mercurul, arsenicul sau alt solventi chimici.
Un alt factor care poate sa aiba o dubla influenta asupra sanatatii si sigurantei angajatilor, influenta atat directa cat si indirecta este desfasurarea activitatilor legate de munca in timp ce sunt expusi la temperaturi inalte. Direct temperaturile inalte pot sa cauzeze epuizare, iritatii si crampe musculare care pot sa mareasca riscul angajatului de a suferi daune foarte severe, si indirect intrucat temperatura inalta dintr-un loc de munca poate sa impiedice viziunea angajatilor, ceea ce determina ameteala sau transpiratie la maini, factori care pot sa creasca semnificativ riscul aparitiilor accidentelor mult mai grave, care pot duce si la moarte.
Un alt efect direct al desfasurarii activitatilor de munca in medii cu temperaturi foarte inalte este cel al aparitiilor arsurilor sau a deshidratarii. Efectele negative ale temperaturii inalte dintr-un mediu de munca pot fi diminuate foarte mult daca sunt oferite anumite echipamente specifice care au rolul de a reduce impactul asupra sanatatii angajatilor, si daca se ofera posibilitatea angajatilor de a se odihina dupa ce au fost expusi o perioada mai mare de timp la temperaturi inalte, astfel incat sansele de aparitie a accidentelor fatale sau grave sa fie semnificativ mai redus.