Cum sa evitam cele mai banale greseli de soft contabil

Va puteti ajuta afacerea sa functioneze mai eficient cu ajuorul unui proces contabil de incredere, bine dezvoltat. Software-ul de contabilitate va va ajuta sa ajungeti acolo unde va doriti, dar in cele din urma, acesta nu trebuie sa fie cel mai sofisticat pentru a fi capabil sa faca procesele de business sa functioneze corect. Va trebui sa puneti in aplicare politicile si procedurile pentru a face aceste procese contabile sa lucreze, a minimiza erorile contabile si a va face afacerea sa ruleze fara probleme. Tot ce va ramane de facut este sa va asigurati ca nu veti face unele din cele mai banale greseli care s-au vazut la  intreprinderile mici in procesele lor contabile.

Neefectuarea reconcilierilor bancare

Daca nu efectuati reconcilieri bancare la sfarsit de luna, atunci faceti o greseala de baza, una pe care multe alte intreprinderi mici o fac in fiecare luna. Cele mai multe afaceri mici vor avea cele mai multe dintre tranzactiile lor in conturile de numerar. Prin urmare, daca reconciliezi extrasele de cont lunare, ai mai multe sanse de a gasi greseli pe care le-ai facut, astfel incat acestea pot fi corectate in timp util. De asemenea, acesta este un bun control pentru a va asigura ca nu sunteti taxati. Ideea de baza a reconcilierii bancare este faptul ca soldul pe cardurile de credit trebuie sa fie egal si echilibrat pe extrasul de cont, cu ajustari pentru verificari si depozite in tranzit restante. Puteti gasi resurse ample on-line pentru a va explica procesul de reconciliere bancara in detaliu.

Adunarea tuturor depozitelor impreuna

Uneori, proprietarii de afaceri mici nu efectueaza reconcilieri bancare in fiecare luna pentru ca le gasesc prea consumatoare de timp pentru a le face. Pentru majoritatea intreprinderilor mici, reconcilierile bancare nu ar trebui sa ia mai mult de o ora sau doua in fiecare luna. Cu toate acestea, daca forfetati toate depozitele impreuna, cum ar fi numerar, cecuri, carduri de credit, atunci este posibil sa aveti dificultati in efectuarea reconcilierilor bancare lunare. Solutia este de a introduce toate depozitele de la sursa pe o relatie unu la unu. Astfel, puteti face un depozit intr-un sistem CRM de contabilitate pentru verificarile zilnice primite si urmari zi de zi veniturile cardurilor de credit. Daca ati evidentia depozitele in acest fel, puteti gasi ceea ce cautati destul de usor. Aceasta procedura va va ajuta sa economisiti timp in fiecare luna atunci cand trebuie sa efectuati reconcilieri bancare.

Leave a Reply