Ce faci cu laptopul cand se strica si nu mai ai garantie ?

laptopDaca aveti un laptop cu placa de baza defecta iar perioada de garantie a expirat, cel mai adesea va puteti gandi ca aveti nevoie de un laptop nou. Asta pentru ca pretul unei placi de baza este de obicei atat de mare incat ar putea concura cu valoarea actuala a laptopului respectiv. Nu si la onlaptop.ro.

Daca aveti placa de baza defecta noi va putem ajuta cu diagnostic si oferire de consultanta pentru a gasi cele mai sigure si eficiente solutii. Daca laptopul pe care il aveti este atat de vechi si intr-adevar are placa de baza defecta, este posibil ca tehnicienii nostri, in urma efectuarii diagnosticului, sa va spuna ca nu mai merita reparata sau schimbata. Dar daca laptopul este destul de nou, iar placa de baza se poate repara la pret accesibil sau se poate inlocuit la un pret decent, exista posibilitatea sa descoperiti ca aceasta solutie va poate avantaja mai mult decat sa va cumparati un laptop nou.

Simptome ce arata ca placa de baza este defecta
Incercati sa conectati alimentatorul si sa porniti laptopul.

– Nimic nu se intampla.
– Observati ca butonul de power este aprins, ca ventilatorul pare ca functioneaza. Cu toate acestea ecranul ramane negru chiar daca auziti dupa 10-15 secunde cum hdd-ul incepe sa aiba activitate.
– Butonul de power se aprinde, ventilatorul functioneaza, dar dupa cateva secunde lumina de la butonul de power se inchide.
– Dupa ce apasati butonul de power, ecranul ramane negru si auziti un sunet ascutit ce provine din laptop.

Ce puteti face in aceste cazuri?
– Verificati capacul care inchide ecranul si incercati sa-l apasati de cateva ori. De obicei este vorba despre un comutator mic ce se afla in zona balamalelor iar cand inchideti capacul, el inchide ecranul. Uneori, aceste comutatoare se pot bloca.

– Testati laptopul cu un alt alimetator (dar care sa se potriveasca la tensiune si alimentare). Chiar daca nu este o problema comuna, alimentatorul se poate defecta si nu va mai alimenta in mod corespunzator laptopul, chiar daca lumina de la butonul de power se va aprinde atunci cand il conectati. Chiar daca masurati tensiunea la iesire si aceasta este buna, alimentatorul poate sa fie defect. Puteti folosi un incarcator universal sau sa mergeti la un centru de reparatii laptopuri unde tehnicienii va pot ajuta si pot testa laptopul cu un alimentator bun compatibil. In plus, daca este vorba despre o defectiune mai mare, la centrul de reparatii laptopuri veti primi suportul de care aveti nevoie.

Leave a Reply