Metode de promovare a unui site

Promovarea unui site se face prin mai multe metode, care difera intre ele. Aceasta este esentiala pentru cresterea si dezvoltarea afacerii care este promovata in site-ul respectiv si care are un mare rol in atragerea vizitatorilor si in obtinerea de avantaje pentru care acest site a fost creat: obtinerea de vanzari sau altele. Un alt aspect al obtinerii de avantaje prin crearea si promovarea unui site, este realizarea analizelor de trafic in Google Analytics, unde este stabilit nivelul etapei respective de promovare obiectivelor propuse, inca din prima faza de creare a site-ului.

Una din cele mai eficiente metode de promovare a unui site este publicitatea prin bannere sau link-uri in paginile web de nisa, asociate afacerii pe care dorim s-o cream si s-o promovam. Este importanta alegerea parteneriatelor ce ofera traficul mai bun si la un cost mai optim. In momentul in care se va achizitiona publicitate pe un alt site, trebuie cerut furnizorului date demografice despre trafic. De obicei este foarte bine ca aceste informatii sa fie cerute de la Google Analytics, Trafic.ro sau SATI care se ocupa cu Studiul de Audienta si Trafic internet. Este bine ca link-urile de promovare sa nu contina specificatia ” nofo;;ow”, deoarece acesta inseamna ca nu se transfera punctaj din link-ul primit in motorul de cautare. Astfel, link-urile si backer-ele achizitionate nu influenteaza cu nimic pozitia site-ului respectiv, in motorul de cautare.

Cand metoda de promovare site este realizata corect, atunci ea are un efect mare asupra pozitionarii si traficului motorului de cautare. O alta metoda de promovare a unui site este campania facuta acestuia prin email. Prin aceasta campanie de pe email se deschide, de fapt, cea mai buna metoda de achizitii, daca listele sunt facute corect si abonatii site-lui erau si in trecut interesati sa cumpere de pe site. In acest scop este foarte bine sa fie aleasa o platforma ce ofera siguranta livrarii mesajelor in inbox, la o viteza foarte buna. O metoda buna care aduce trafic si vanzari mai bune, daca esenta afacerii se clasifica in categoria de anunturi ale site-urilor, este cea de reclame facute pe site-uri de anunturi. Deoarece aceste tipuri de site-uri nu ofera link direct catre site-ul ce urmeaza promovat, acestea nu au un impact semnificativ in pozitionarea lor in motoarele de cautare. O metoda de promovare eficienta si des intalnita este cea facuta prin retelele de socializare.

Este usor de realizat si eficienta de crestere a unui grup de prieteni sau a unei comunitati, care pot fi asociati propriului web site. Publicarea si editarea de articole care au un continut de calitate, pot si ele determina cresterea in motoare de cautare, dar si cresterea in reputatie al brandu-ului care se vrea promovat de site-ul respectiv. Desigur mai sunt si alte metode de promovare ale site-urilor, care mai de care mai usoare si mai eficiente.

Leave a Reply