In fata mortii

Fiecare din noi sufera in mod diferit atunci cand pierde o persoana draga. Unii dintre noi ne inchidem in noi insine, in timp ce altii cauta sprijin in cei apropiati. Iata cateva modalitati prin care putem face fata suferintei.

1. Dezvoltare persoanala. Unii oameni se gandesc la moartea unei persoane dragi ca la o ocazie de a deveni mai buni pe plan spiritual. Astfel de persoane vor incepe sa caute iluminarea spirituala, sa sa roage mai mult, sa mearga la biserica. Acesta este un mod pozitiv de a face fata durerii.

2. Rezolvarea unor probleme. Atunci cand ne confruntam cu o tragedie, unii dintre noi cautam situatii pe care sa le rezolvam pentru a face fata suferintei. Acestia sunt oamenii care se vor ocupa in general de planificarea inmormantarii, de incinerare si alte servicii funerare din sectorul 1 care trebuie puse la punct. Pentru contractarea unei firme de servicii funerare accesati http://funerare-rainbow-dorobantu.ro

3. Altruism. Multe persoane au un sentiment de legatura cu lumea din jurul lor, dupa moartea unei persoane dragi. Ca atare ele vor incepe sa-si manifeste dragostea mai mult decat inainte. Pentru a face fata pierderii unei persoane dragi, ei vor spune “X (persoana care a murit) se afla acum intr-un loc mai bun”.

4. Evitarea. Chiar daca recunosc ca sufera din cauza mortii unei persoane apropiata, unii oameni prefera sa nu vorbeasca aproape deloc despre sentimentele ce ii incearca si durerea pe care o resimt.

5. Supresie emotioanala. Acest lucru este usor diferit de evitare pentru ca persoana care incearca sa faca fata durerii refuza sa-si recunoasca durerea si emotia pe care o sufera din cauza unei persoane decedate. Daca acest lucru dureaza prea mult timp, exista riscul sa apara unele cicatrici emotionale profunde.

6. Trivializare. In loc sa recunoasca finalitatea mortii si gravitatea mortii unei persoane dragi, unii oameni se comporta ca si cum moartea nu reprezinta un lucru atat de important in sine. Ei incearca sa treaca superficial peste o posibila tristete si suferinta.

7. Cand o persoana draga moare, pare ca pierdem orice sentiment de control. De aceea unii oameni incerca sa-si controleze anumite parti din viata, iar daca nu pot face acest lucru dupa bunul plac exista riscul sa se formeze unele frustrari.

8. Ne facem rau in mod intentionat. Cand pierdem o persoana iubita, unii dintre noi vrem sa ne alinam durerea cautand o usa de evadare din realitatea crunta in alcool, droguri sau forme asemanatoare care ne fac rau.

Servicii funerare pentru Bucuresti, orice serctor accesati funerare-rainbow-dorobantu.ro si alegeti pachetul de servicii funerare in functie de buget.

Leave a Reply