Incepe-ti ziua cu o cafea buna!

Cafeaua nu cred ca mai are nevoie de nicio prezentare, pentru ca nu numai ca fiecare dintre noi stim cum arata, ci mai mult decat atat, cu totii o consumam zilnic. Insa nu multi dintre noi cunoastem istoria cafelei, iar pentru cei care nu cunosc acest aspect, cafeaua a fost descoperita undeva intre ani 800- 1000 dupa Hristos, in Regatul Kaffa din Etiopia. Mai apoi, aceste plante au fost introduse in lumea araba, iar intr- un timp destul de scurt ele au devenit destul de populare, iar cafeaua a inceput sa fie consumata din ce in ce mai des in Orient. In Europa, cafeaua a fost adusa abia spre sfarsitul secolului al 16- lea, de catre occidentalii care se intorceau din Orient. La inceput acestia aduceau cafea boabe in saci, insa mai apoi, dupa ce cafeaua a inceput sa fie destul de populara printre europeni, acestia au inceput sa o exporte in cantitati destul de mari. Problema este ca in acele timpuri, nu oricine se putea bucura de gustul cafelei in Europa, ci numai cei mai bogati dintre oameni, deoarece pretul acesteia era unul destul de scump si nu oricine si- o permitea. Insa in ziua de azi lucrurile s-au schimbat semnificativ, iar cafeaua se poate gasi la orice colt de strada si in orice supermarket sau magazine. Astfel ca, azi, orice persoana care doreste se poate bucura de gustul aromat al cafelei, deoarece preturile cafelei din ziua de azi sunt unele destul de acceptabile si pe masura buzunarului oricarei persoane.

Pe piata din tara noastra se poate gasi atat cafea boabe, cat si cafea macinata. Desigur, trebuie mentionat si faptul ca, cafeaua boabe este cu mult mai ieftina decat cafeaua macinata, deoarece aceasta necesita macinare acasa, inainte de a fi preparata. Insa cei mai multi dintre locuitorii tarii noastre prefera sa cumpere cafea macinata, in favoarea cafelei boabe, chiar daca pretul acesteia este unul ceva mai mare. Printre cele mai cunoscute marci, atat de cafea boabe, cat si de cafea macinata si care sunt prezente si pe piata din tara noastra, se numara cafeaua Lavazza, cafeaua Jacobs si Nova Brasilia. Fiecare dintre acestea sunt fabricate cu atentie, pentru a fi pe gustul fiecarui bautor de cafea si sunt destul de capabile de a da vitalitate si energie pentru intreaga zi. Mai mult decat atat, preturile acestora sunt unele destul de mici, in comparatie cu calitatea lor destul de inalta.

In concluzie putem spune faptul ca, atunci cand vrem sa incepem o zi buna de dimineata, trebuie sa alegem cu grija si cu multa atentie marca de cafea pe care o bem, pentru ca nu toate marcile de cafele prezente pe piata din tara noastra au un gust si o savoare placuta.

Leave a Reply