Telefon stricat: il reparati singur sau il duceti la service gsm?

Doriti sa va reparati singur telefonul mobil? Iata cateva sfaturi in acest sens.

1. Folositi sculele potrivite. Asigurati-va inca de la inceput ca aveti toate surubelnitele si sculele de care ati putea avea nevoie. Nu va doriti sa desfaceti telefonul si sa descoperiti apoi ca nu aveti la indemana ceea ce va trebuie. Trebuie sa stiti ca unele smartphone-uri mai noi cum ar fi iPhone-urile necesita surubelnite speciale pentru a le desface. Pentru majoritatea dispozitivelor puteti folosi insa surubelnite standard Torx sau Philips, dar acestea sunt foarte mici. Va recomandam sa utilizati un set de surubelnite cu mai multi biti mici pentru ca nu stiti ce veti gasi in interiorul telefonului.

Este util sa aveti la indemana cateva scule care sa va ajute sa trageti si sa desprindeti carcasa exterioara a dispozitivului (scule subtiri, pensete, pistol de lipit etc).

Atentie: nu desfaceti telefonul daca nu sunteti sigur de ceea ce doriti sa faceti, pentru ca exista riscul sa nu mai stiti sa-l reasamblati sau, mai grav sa atingeti anumite componente mici care ar duce la defectiuni mai grave, ce nu vor putea fi reparate nici macar intr-un service gsm.

2. Pregatiti spatiul de lucru. Aveti toate componentele si sculele necesare si sunteti nerabdator sa va reparati telefonul. Veti desface totul pe masa din bucatarie si veti incepe sa operati. Stop! Incercati sa fiti cat mai organizat si calm. Pregatiti cu atentie spatiul de lucru.

In primul rand, asigurati-va ca nu lasati in preajma nici un pahar cu apa sau alt lichid care s-ar putea varsa pe telefonul desfacut. La fel, verificati sa nu existe in apropiere obiecte grele care ar putea cadea peste acesta in timpul reparatiei. Suprafata de lucru ar trebui sa fie suficient de mare incat sa puteti aseza bine toate commponentele. Gasiti de la inceput in loc in care sa puneti toate suruburile mici si piesele rezultate atunci cand dezmembrati telefonul. Putine lucruri sunt atat de frustrante incat sa cautati un surub minuscul prin toata casa. In sfarsit, atentie la descarcarile electrostatice sau de siguranta. Folositi o suprafata antistatica.

3. Nu va grabiti si nu fortati nimic. Fiti foarte atent la tot ceea ce faceti caci va fi nevoie sa puneti piesele la loc, in aceeasi pozitie si de preferat in aceeasi ordine.

Daca nu reusiti sa scoateti capacul de la telefon, cel mai probabil ati omis un surub care este ascuns pe undeva. Incercati sa nu fortati nimic, pentru ca in acele momente puteti rupe, sparge, strica telefonul mai mult decat este deja.

Si pentru a va asigura ca asamblati bine telefonul la loc, puteti face poze si puteti lua notite pe masura ce-l dezmembrati.

Daca intreg procedeul vi se pare mult prea complicat, este mai sigur, eficient si rapid sa va adresati unui service gsm de incredere din Bucuresti.

Leave a Reply