O casa protejata in orice situatie

Protectia caselor noastre, trebuie sa constituie pentru fiecare dintre noi, un aspect destul de important de luat in vedere. Spun asta pentru ca aici vine vorba despre comfort, iar cum fiecare dintre noi dorim sa beneficiem de un comfort crescut, atunci trebuie sa ne ocupam putin de locuintele noastre, oferindu- le protectia impotriva unor factori care le pot aduce daune destul de serioase. Iar aici vine vorba despre izolatii, pentru ca ele reprezinta principalele masuri pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand dorim ca locuintele noastre sa fie protejate impotriva factorilor externi daunatori. Desigur, exista destul de multe tipuri de izolatii, insa cele mai importante dintre acestea sunt hidroizolatiile si termoizolatiile.

Hidroizolatiile, dupa cum ne spune si denumirea acestora, sunt lucrarile de izolatii efectuate impotriva apei ce poate patrunde in locuintele noastre. Chiar daca multi nu stiu acest lucru, apa poate fi uneori factorul cel mai important ce poate duce la deteriorarea locuintelor noastre, iar tocmai din acest motiv, merita o atentie speciala. Stim foarte bine ca apa se poate strecura pe oriunde si provoca daune destul de serioase, insa cele mai importante parti ale unei case prin care apa poate intra si produce pagube mari, sunt fundatia si terasele.

Cel mai bine este ca hidroizolatiile sa fie realizate chiar de la construirea casei sau in cel mai rau caz, la renovarea acesteia. Si este important sa nu ne apucam sa facem acest lucru de capul nostru, ci pentru asta sa apelam la serviciile unei firme specializate in astfel de lucrari. Spun acest lucru deoarece o hidroizolatie, chiar daca la prima vedere pare usor de realizat, cuprinde niste etape destul de ample, si trebuie neaparat sa fie facuta cu ajutorul unor materiale speciale. De exemplu, cel mai popular material, folosit dintotdeauna in lucrari de hidroizolatii, este membrane bituminoasa. Insa in ziua de astazi, se mai folosesc si unii produsi ecologici, care fac bine atat pentru peretii casei, cat si pentru sanatatea noastra, deoarece acestia lupta si impotriva igrasiei.

Termoizolatiile reprezinta de asemenea lucrarile care au ca scop micsorarea transferului termic intre interior si exterior. Ca si in cazul hidroizolatiilor, si termoizolatiile au ca scop bine definit, crearea unui comfort mai ridicat, indiferent de clima si de anotimp. Mai mult decat atat, atunci cand locuintei noastre i s-au efectuat niste lucrari de termoizolatii asa cum se cuvine, vom avea costuri mai mici in ceea ce priveste climatizarea, pentru ca vara vom avea o casa racoroasa, iar in anotimpul rece, una calduroasa. Multi se intreaba daca termoizolatia peretilor unei case se face pe interior sau pe exterior, insa daca ne gandim putin la faptul ca punctul de inghet este situat in afara peretilor, ne vom da seama ca este indicat ca aceasta trebuie sa fie facuta intotdeauna la exterior.

Leave a Reply