Ce ar trebui sa stii despre o cariera in SEO?

Pe vremuri, la inceputurile internetului, SEO nu era o profesie separata – webmasterii faceau SEO de baza pentru website-urile pe care le administrau si cam atat. Pe http://smartseopack.com poti accesa cele mai complete strategii de SEO.

Dar, pe masura ce site-urile au inceput sa creasca in numar si sume tot mai mari de bani au putut fi facute prin aceste site-uri, a devenit mult mai rezonabil sa angajezi un specialist in SEO, decat sa-l faca tot webmasterul. Cererea pentru experti in SEO a crescut la nivel global si este mare si in moemntul de fata, fiind in crestere constanta.

Exista multe exemple “vii” ale faptului ca SEO este o cariera de succes. Ii putem enumera aici pe Jeff de la Thesewhiz, Jill Wahlen de la High Rankings sau Rand Fishkin de la SEO Moz.

Cei care se pricep sa optimizeze pentru motoarele de cautare, fac foarte multi bani.

Seo este o profesie care poate fi practicata lucrand intr-o companie (alaturi de alti specialisti in seo), unde te poti forma si prinde experienta necesara mult mai rapid, dar poate fi practicata si solo. Exista multe firme care angajeaza specialisti in SEO, avand nevoie de o pozitionare cat mai buna pe motoarele de cautare.

In Romania, nici in zilele noastre acest termen “SEO” nu este inteles foarte bine, asta pentru faptul ca spre deosebire de occident, site-urile in Romania au fost foarte putine la inceput si nu prea a fost nevoie de aceasta activitate, cel putin pana in anii 2000. Daca initiai o cautare pe Google dupa cuvantul cheie “pensiuni” de exemplu, erau doar cateva site-uri de turism din Romania, care apareau ca rezultate la cautari. In cativa ani insa, lucrurile s-au schimbat foarte mult, acum fiind sute astfel de site-uri locale sau nationale, numai la noi in tara.

Bineinteles, daca vrei sa te clasezi printre primii in cautari avand un astfel de site, trebuie sa ai un SEO de calitate, efectuat de profesionisti. Alt lucru care nu a fost inteles si nici acum nu este inteles prea bine in Romania, este cine face acel Seo. Dupa parerea majoritatii, cel care face site-ul trebuie sa faca sau sa stie sa faca si aceste lucruri.

Cu toate astea, nu asta este cazul, nici la noi, nici in alta parte. Trebuie sa stiti ca specialistii SEO nu sunt neaparat si webdesigneri si vice-versa. Sunt foarte putini web-designeri sau firme de webdesign care sa stie sa faca si SEO de calitate, in general pentru campaniile SEO trebuie sa aveti angajat un profesionist sau o echipa de profesionisti, care sa lucreze constant la site-ul dumneavoastra.

De ce constant? Ei bine, SEO nu este o meserie pe care o faci doar o data, o luna doua, aplici o anumita strategie unui site, faci cateva articole, construiesti o retea de link-uri si gata. Dupa toate aceste activitati, bineinteles acel site poate creste putin in ranking, dar daca il lasi asa si nu-i mai faci nimic, rezultatele nu vor fi bune pe termen lung.

De aceea, la SEO trebuie lucrat tot timpul si este nevoie de specialisti cat mai bine pregatiti.

Leave a Reply