Care sunt bazele link-building-ului?

In partea de sus a ierarhiei nevoilor SEO veti gasi una dintre cele mai dificile sarcini de optimizare a site-ului web: achizitionarea de legaturi relevante, de inalta calitate, de intrare. Doresti promovare prin seo? Intra pe Smartseopack.com!

Este o practica dificila si exigenta, care necesita o strategie bine planificata pentru cele mai bune cote de succes. Marketingul de link-uri cuprinde toate activitatile de marketing in jurul actului de crestere a numarului de link-uri de intrare de inalta calitate,  catre o pagina sau alt document.

Pentru SEO, intentia este de a spori vizibilitatea site-ului in rezultatele motorului de cautare pentru fraze directionate. Linkurile indica increderea, autoritatea si relevanta – trei calitati cruciale pentru succesul SEO. O tactica, crearea de momeala de legatura si continuturi virale, se dezvolta prin creativitate si conexiuni de retea.

O alta tehnica, solicitarea manuala a legaturilor, necesita cercetare si o aderare la gratiile sociale. Exista multe alte abordari pentru a lega constructia, desi toate necesita timp, rabdare si adesea un angajament ridicat de resurse; cu toate acestea, beneficiile obtinute chiar de la o mana de link-uri de inalta calitate, de intrare, pot face totul util.

Motoarele de cautare considera link-urile inbound ca fiind o masura a autoritatii unei pagini pe Web. Link equity este, in principiu, colectia de linkuri care indica o pagina sau un domeniu.

Cu cat exista mai multe link-uri relevante cu autoritate inalta care indica o pagina Web, cu atat este mai mare valoarea de legatura a paginii. Exista trei motive de optimizare a motoarelor de cautare pentru construirea de link-uri, dupa cum explica PJ Fusco, la sesiunea Link Building Basics, la o conferinta de strategie pentru motoarele de cautare din 2008:

  • Cresterea traficului referitor la cautare
  • Imbunatatiti vizibilitatea motorului de cautare pentru termenii vizati
  • Imbunatatiti semnalele de relevanta pentru motoarele de cautare

Tehnici de Link – Marketing.

Inainte de a efectua marketingul de link-uri, mai intai cantariti factorii investitiei dvs. Care sunt resursele necesare unei strategii de construire a unei legaturi? Sunt legaturile asteptate cu valoare SEO pe termen lung sau pe termen scurt? Care este calitatea perceputa a legaturilor pe care le asteptati sa le primiti din aceasta tactica?

Poate fi foarte dificil de a pune un numar de dolari pe intoarcerea unei investitii, cum ar fi marketingul de link-uri. O legatura de lunga durata de la un singur site extrem de relevant si de incredere, are capacitatea de a conduce un flux constant de trafic cu un potential de conversie ridicat.

In mod alternativ, un volum mare de linkuri de la utilizatori intr-o retea media sociala poate avea ca rezultat o crestere a traficului si a conversiilor. In cazul in care numerele se adauga si investitia detine promisiunea legaturilor de trafic, exista o serie de tactici pentru comerciantul de link-uri de a alege. Urmatoarele sunt printre cele mai comune tehnici de construire a legaturilor.

Link Bait, Link Magnets si link-uri Social Media.

Momentul de conectare se refera la continutul Web pe care utilizatorii nu-l pot ajusta, dar la care se leaga, deoarece este atat de interesant sau de distractiv. Continutul legat de momeala va atrage emotiile unui utilizator, fie ca este vorba despre fericire, tristete, mandrie, jena, surpriza, grija sau un alt raspuns emotional puternic.

Un magnet de legatura functioneaza in acelasi mod, dar in timp ce momeala legata are scopul de a conduce legaturi intr-o singura apasare a atentiei virale, magnetii de legatura sunt destinati sa atraga legaturile in mod constant ore suplimentare datorita faptului ca sunt o resursa utila.

Un obiect de implicare este un continut care interactioneaza cu un vizitator, cum ar fi videoclipuri, informatii infografice si sondaje, pentru a numi cateva. Obiectele de implicare pot fi folosite ca momeala de legatura sau magnet de legatura pentru a atrage legaturile de intrare.

Includeti un simplu mecanism de partajare care face ca utilizatorul sa nu includa o legatura cu continutul pe diferite platforme sociale. Unul dintre cele mai frecvente moduri in care utilizatorii leaga sa conecteze continutul de momeala este printr-o platforma social media precum Facebook, Twitter si site-urile de stiri sociale precum Digg si StumbleUpon.

Ca atare, continutul folosit pentru a atrage legaturi ar trebui sa fie foarte usor de partajat prin intermediul retelelor sociale.

Leave a Reply