Cum se poate spori traficul pe blog?

Pentru a avea un blog personal, nu trebuie sa ai nici cunostinte in IT, nu trebuie sa fii nici expert in cine stie ce domeniu. Este suficient sa ai un laptop sau un calculator de unde sa scrii articolele si pe care sa le postezi pe blogul pe care deja l-ai creat.

Ei bine, sa scrii articole si sa le postezi pe blog, poate sa fie la indemana oricui, insa asta nu inseamna ca automat, in momentul in care ti-ai creat blogul si ai postat cateva articole, deja ajungi sa ai un trafic foarte mare, iar lumea iti va lua cu asalt blogul.

Nu, lucrurile nu stau chiar in felul acesta, asa ca in conditiile in care iti creezi un blog personal, pentru ca acesta sa aiba succesul dorit si traficul la care ai visat, atunci cu siguranta trebuie sa stii sa iti promovezi cat mai eficient blogul.

Optimizarea SEO poate sa reprezinte o modalitate perfecta de promovare in acest sens, si desi aceasta modalitate poate sa para extrem de grea, cu putina indemanare, cu instrumentele potrivite si nu in ultimul rand, cu cele mai bune articole seo, acest proces de optimizare SEO poate sa fie destul de simplu.

Daca de exemplu folosesti platforma WordPress, atunci cu siguranta instalarea unui plugin pentru SEO te va putea ajuta foarte mult la rezolvarea acestei probleme.

Una dintre cele mai eficiente modalitati de a spori traficul de pe retelele de socializare, este fara doar si poate Social media. Referitor la aceasta modalitate de promovare a blogului, se poate realiza prin distribuirea continutului pe toate retelele de socializare, iar in acest fel prietenii virtuali vor putea accesa mult mai usor blogul tau si vor putea sa iti citeasca postarile.

Newsletterele reprezinta o alta modalitate mai mult decat eficienta de a promova un blog personal, iar acesta poate sa aiba o sectiune in care cititorii sa isi introduca adresele de mail, iar tu le vei putea trimite de fiecare data pe mail cel mai noi articole postate. Cu siguranta aceasta audienta este una loiala, iar cei care isi lasa adresa de mail, iti vor citi toate postarile.

Continutul relevant este deasemenea un alt factor important care conteaza foarte mult in promovarea unui blog personal. Cu siguranta cei mai multi dintre oamenii care cauta informatii in mediul online despre un anumit produs sau despre un anumit serviciu, isi doresc ca informatia sa fie relevanta.

Un continut relevant in mod evident poate sa atraga un trafic calificat, iar in conditiile in care informatiile sunt utile, vizitatorii de pe blog, se vor intoare si cu alte ocazii pe blog, fara a sta prea mult pe ganduri, ori de cate ori va fi nevoie.

Asadar, dupa cum se poate observa din acest articol, este usor sa iti creezi un blog personal, insa adevarata provocare este aceea de a posta continut care sa atraga un numar mare de vizitatori.

In conditiile in care insa, stii sa iti promovezi blogul intr-un mod cat mai eficient, cu siguranta vei reusi sa ai traficul dorit.

Leave a Reply