Zakynthos – insula care are totul

Cauti momente de neuitat? Le vei gasi atunci cand innoti la faimoasa plaja de naufragiu,  vei putea privi la apusul de pe stancile Keri si Kryoneri si vei vedea testoasele de mare – caretta pe cale de disparitie, pe nisipurile albe ale insulei.

Bine ai venit in Zakynthos, asa cum este cunoscut in Grecia, insula care are totul.  Daca inca nu ai ajuns in acest paradis este timpul sa iti rezervi urmatoarea vacanta in Grecia Zakynthos cu avionul.

Activitati pe care le poti face in Zakynthos

 Poti merge la cele mai magice plaje: Shipwreck Beach, Laganas, Gerakas, Vasilikos, Marathonisi, Pesterile Albastre … toate se numara printre cele mai frumoase din Grecia. Poti merge dimineata devreme pentru a te bucura de prima scufundare inainte ca restul lumii sa soseasca.

Parcul national marin

Marea si coasta din jurul orasului Zakynthos au fost alese pentru primul parc marin din Grecia. Aici se gasesc oualele de testoase marine rare, caretta.

In primavara, aceste creaturi pe cale de disparitie au pornit spre Zante de la Marea Libiana si de la sudul Adriaticii, nu pentru caa le place sa inoate, ci pentru ca natura le spune sa isi aseze ouale in nisipurile Gerakas, Dafni, Kalamaki, Marathonisi si in special Sakania, la est de Laganas. Daca esti destul de norocos sa vezi acest spectacol, sa stii ca nu este indicat sa le deranjezi.

Bokhali, cea mai frumoasa parte a orasului

Zakynthos nu inseamna doar plaje superbe. Te poti bucura de o plimbare prin minunatul Bokhali, la 2 km de centrul orasului, si te poti opri la fiecare cateva minute pentru a admira privelistea panoramica a portului, Argassi si Golful Laganas.

Sau pentru a fotografia aleile captusite cu case vechi si cafenele traditionale. Daca urci putin mai sus vei ajunge la castel, unde peisajul este camuflat de de tot felul de plante si arbusti.

Sf. Dionysios

Unul dintre siturile de pelerinaj ortodox din Ioni, Sf. Dionisie atrage multimi de credinciosi pe tot parcursul anului, in timp ce gazduieste moastele sfantului cu acelasi nume (si sfantul patron al insulei). Biserica impresionanta a fost construita in 1926, cu o bazilica cu trei aripi si arc interior. Cutremurul catastrofal din 1953 la lasat practic nedeteriorat.

Leave a Reply