Programul Orizont 2020: Oportunitati de cercetare fara frontiere

Domeniul cercetarii si inovarii are sanse nelimitate de dezvoltare prin intermediul noilor programe de finantare oferite la nivelul Uniunii Europene. Cel mai amplu proiect de acest gen este Orizont 2020, un program derulat timp de 7 ani si care pune la dispozitia aplicantilor fonduri mai mari decat toate cele prevazute in trecut la nivelul Uniunii Europene pentru astfel de proiecte.

Scopul acestei forme noi de finantare este acela de a obtine inovatii considerabile in sectorul industrial, pe domenii stiintifice sau in cadrul unor proiecte dezvoltate pe baza unor idei de inovare care pot conduce la descoperiri tehnologice cu impact global. Diverse premiere si descoperiri majore sunt preconizate la nivel mondial ca urmare a aplicabilitatii programului Orizont 2020 in tarile membre UE.

Solutii la provocari societale si stimularea competitivitatii

Programul Horizon 2020 cooperation agreement vine cu oportunitati de viitor pentru Europa si intreaga lume, stimuland competitivitatea si oferind cadrul perfect pentru gasirea celor mai bune solutii la provocarile societale. Excelenta in cercetare este un concept care a fost dezbatut indelung in timp insa doar cu fonduri precum cele acordate prin programul Orizont 2020 pot fi avute in vedere rezultate cu impact major pe termen lung.

Libera circulatie a ideilor inovatoare venite din partea cercetatorilor europeni reprezinta un pas inainte important pentru dezvoltarea cunoasterii, cercetarii si inovarii in sectorul industrial. Investitiile strategice sunt sustinute prin intermediul acestui program, detinandu-se controlul asupra tuturor proiectelor finantate si a costurilor implicate pentru a se evita irosirea fondurilor disponibile sau duplicarea fara rost a proiectelor aprobate pentru finantare.

Fonduri europene cu deschidere catre intreaga lume

Principiul cooperarii internationale este avut in vedere atunci cand se acorda finantarea Orizont 2020 pentru proiecte de cercetare si inovare. Numerosi cercetatori din intreaga lume au posibilitatea de a inainta cereri de finantare pentru idei si proiecte care pot aduce schimbari la nivel global.

Dat fiind faptul ca in cadrul a numeroase tari din afara Europei au fost acordate fonduri considerabile pentru dezvoltarea cercetarii si inovarii, un proiect de o asemenea anvergura precum Orizont 2020 era necesar in Europa pentru a se asigura deschiderea acesteia catre lume in domeniile stiintifice si cele asociate cu aplicabilitate in sectorul industrial.

Din acest motiv, programul Orizont 2020 reprezinta ocazia perfecta nu doar pentru finantarea unor idei inovatoare ci si pentru dezvoltarea cooperarii internationale intre cercetatori si aplicanti cu idei inovatoare care pot transforma lumea.

Specialisti in consultanta pentru obtinerea fondurilor Orizont 2020

Diverse echipe de profesionisti precum La Conseil sunt pregatite sa ofere tot suportul necesar celor care sunt interesati sa inainteze cereri de finantare Orizont 2020. Specialistii in evaluarea ideilor cu potential crescut de finantare va pot pune la dispozitie cunostintele si abilitatile lor pentru a da forma unui proiect castigator.

In plus, specialistii din cadrul acestor echipe va pot ajuta si cu structurarea proiectului ca urmare a validarii ideii inovatoare care va poate aduce finantarea. Atat ideea in sine cat si modul profesional de structurare a cererii si de definire a intregului proiect pentru care se solicita finantarea sunt aspecte importante care va pot ajuta sa deveniti parte din proiectul pentru viitor Orizont 2020.

Leave a Reply