DJ botez si dj nunta – Cum sa faci o alegere inspirata?

V-ar placea ca David Guetta sau Dj Tiestro sa cante la nunta dumneavoastra sau la botezul copilului dumneavoastra? Nu? Dar acesti baieti sunt cei mai buni DJ din lume. Un DJ nunta sau dj botez reprezinta o categorie aparte de dj. Chiar daca veti intelege acest lucru, totusi poate fi o provocare sa gasiti ceea ce cautati.

Specialistii considera ca un DJ nunta/ DJ botez trebuie sa aiba trei abilitati speciale principale:
1. sa cunoasca muzica
2. sa aiba capacitatea de a cunoaste multimile/ grupurile de oameni
3. capacitatea de a gestiona fluxul receptiei.

Observati ca nu am zis nimic de dj-ing sau beatmatching. Un DB nunta sau dj botez bun este gazda petrecerii dumneavoastra, un animator si un maestru al ceremoniilor.

Haideti sa ne uitam mai bine la aceste trei abilitati pe care ar trebui sa le aiba orice dj bun de nunta sau botez. Prima data am zis ca trebuie sa stie muzica. Ei bine DJ-ul trebuie sa fie versatil. Ar trebui sa stie ce muzica sa puna cand cineva vrea sa danseze breack-dance. Ar trebui sa cunoasca muzica lui Zapateados, Frank Sinatra, Black-Eyed-Peas, care este diferenta intre samba si sarba etc.

A doua abilitate este de a citi si intelege grupurile de oameni. Personal, m-am specializat in sociologie si ma distram cand eram intrebat – “Ce faci cu o diploma in sociologie?”. Ce fac? – “Citesc multimile!”. Stiu detalii despre comportamentul maselor. In timp ce pare ca ma distrez in spatele aparatelor, adevarul este ca eu privesc dincolo la ce se intampla in scena pentru a observa ce fac invitatii.

Ascult conversatiile de la cina in timp ce oaspetii spun frecvent “Mama, ce imi place melodia asta!”. Ma uit la buzele lor ca sa-mi dau seama daca asculta muzica si canta o data cu ea. In timp ce invitatii mananca un DJ bun studiaza terenul si urmareste permanent reactia generala in functie de melodiile rulate.

Ca DJ nunta sau dj botez trebuie sa fii mereu in alerta si sa te pliezi pe ceea ce vezi. Observi ca invitatii sunt animati de un stil anume? Pompezi in acea zona. Vezi ca scena e goala si petrecerea tinde sa se transforme intr-un dezastru. Ca DJ nunta sau DJ botez tu nu o sa lasi asta sa se intample. Si ai puterea de a schimba lucru acesta.

In sfarsit o ultima abilitate importanta pe care trebui sa o aiba un bun dj nunta sau dj botez este capacitatea de a gestiona fluxul receptiei. Ce inseamna asta? DJ-ul se uita in jur pentru a vedea daca toate paharele de sampanie sunt pline in fata invitatilor, inainte de a anunta un toast? DJ-ul verifica cu personalul care serveste ca sunt pregatiti sa taie 100 de felii de tort inainte de a anunta taiarea tortului? Etc. In practica sunt o multime de situatii cand DJ-ul trebuie sa fie “pe faza” pentru ca nunta, botezul sau petrecerea sa curga firesc, fara gafe si intreruperi.

Leave a Reply