Ce avantaje are o pompa submersibila diametrul 3 toli?

Pompele submersibile sunt dispozitive cilindrice, de dimensiuni relativ mari, ce sunt utilizate pentru pomparea apei si impingerea ei de la anumite adancimi, catre suprafata, spre consumatori. Pompele submersibile se diferentiaza in functie de anumiti parametri cum ar fi diametrul, puterea motorului, debit sau inaltime de pompare. In mod cert exista diferente intre o pompa submersibila diametru 3 toli si una de 2 toli, asa cum se diferentiaza si o pompa cu debit de 9 metri cubi de una de 4 metri cubi.

De ce aleg utilizatorii pompele submersibile?

Pompele nu doar ca se diferentiaza intre ele, ci de asemenea se diferentiaza si de alte produse menite sa faca aceleasi lucruri. Competitia majora este cea cu hidrofoarele, insa diferentele sunt exact acelea care fac utilizatorii sa achizitioneze pompe in locul hidrofoarelor.

O pompa submersibila diametrul 3 toli nu este zgomotoasa, drept pentru care nu va avea nevoie de precautii speciale in acest sens. De ce am mentionat acest aspect? Ei bine este simplu, hidroforul este un produs destul de zgomotos, iar pentru aceasta este nevoie de cateva precautii cum ar fi spatiul tehnic alocat. In plus, hidroforul, pentru ca lucreaza la suprafata, este mult mai usor de reperat decat o pompa submersibila care lucreaza la o anumita adancime.

O pompa submersibila diametrul 3 toli este rezistenta la apa, in vreme ce hidroforul nu are conditionari in acest sens. Este si firesc sa se intample asa, deoarece pompele submersibile sunt create astfel incat sa reziste imersiei, fiind scufudate in lichid. Ele lucreaza in acest mediu si este necesar ca apa sa nu ajunga la componentele sale.

Din acest motiv carcasa pompei submersibile este realizata din fonta sau din inox, astfel incat pompa sa reziste conditiilor de mediu in care lucreaza. La polul opus, un hidrofor va lucra la suprafata si nu va fi scufundat in lichid, drept pentru care nu va fi nevoie ca acesta sa aiba astfel de conditionari. Totusi, chiar si componentele sale necesita protectie, iar in acest sens materialele folosite pentru realizarea sa sunt de cea mai buna calitate, rezistente la socuri mecanice.

Amorsarea este un criteriu separat ce diferentiaza cele doua tipuri de produse. In vreme ce hidroforul are nevoie de amorsare (sau de o pompa de suprafata autoamorsanta), pompele submersibile nu necesita aceasta etapa. Acest lucru le face usor de folosit, si de exploatat, de catre toti utilizatorii.

Adancimea de absorbtie a apei poate fi un factor care delimiteaza cele doua produse, deoarece hidrofoarele au o limita de adancime de la care pot aspira apa, in vreme ce pompele submersibile pot pompa apa chiar si de la 100 de metri adancime. In cazul hidrofoarelor, acestea pot absorbi apa de la adancimi de pana la 9 metri sau de peste 9 metri, in functie de tipul acestora, pentru adancimi mai mari putand fi folosite hidrofoare cu ejector.

Alegerea unei pompe submersibile se face chiar si in functie de aceste criterii, dar pentru aceasta este nevoie sa le avem in vedere, sa le stim si sa le intelegem. Specialistii in domeniu ne atrag atentia asupra acestor aspecte, tocmai pentru ca investitiile noastre sa fie pe deplin protejate.

Leave a Reply