Unde se monteaza o clapeta antiretur de capat?

Clapeta antiretur de capat 110 este o clapeta care ajuta instalatiile in caz de avarie. In acest sens, clapeta aceasta nu va permite ca apele murdare sa intre in instalatie respectiv in casa.

Unde se monteaza o clapeta antiretur de capat?

Acest tip de clapeta antiretur de capat 110 se monteaza in fose septice in primul rand, pentru a nu mermite dejectiilor si apei murdare sa patrunda in sens invers pe instalatie. Unde se mai monteaza clapeta antiretur de capat?

Ea se mai poate monta in camine de vizitare, in camine de inspectie sau in orice loc in care se devarsa apa.

In cadrul instalatiei de scurgere, clapte antiretur de capat 110 este montata exact la finalul scurgerii.

In foarte multe zone in care s-a construit in ultimul timp, pentru a reusi sa livreze apartamente la un pret redus, accesibile pentru mai multi, dezvoltatorii au construit locuinte in blocuri la demisol. Orice proprietar de apartament la demisol si chiar la parter, ar trebui sa instaleze o clapeta antiretur de capat 110 (sau alta dimensiune, in functie de dimensiunea scurgerii).

De asemenea, acesta clapeta antiretur se monteaza la orice locuinta, orice tip de cladire, tocmai pentru ca accidentele de acest fel sa fie evitate. Din cauza schimbarilor clomaterice, in foarte multe zone au aparut fenomene meteo anormale, astfel ca perioadele de seceta alterneaza cu inundatii provocate de ploile abundente dintr-o perioada foarte scurta de timp.

Exista astfel posibilitatea ca unele camine sa fie inundate in cadrul unor asemenea episoade. Pentru evitarea unor asemenea accidente, clapta de retur trebuie montata la finalul tevii de scurgere, chiar daca apele evacuate sau apele care ar putea intra pe instalatie sunt curate.

Principala caracteristica este stoparea inundatiilor si aceasta nu tine cont de tipul de apa care provoaca daune. Evident, cele cu ape murdare au un potential distructiv mult mai mare, insa e normal sa ne protejam casa sau cladirea de orice fel de accident.

Cum functioneaza clapeta antiretur de capat 110?

Aceasta clapeta functioneaza simplu, pe baza greutatii ei si a sensului de curs al apei. Apa care se scurge o impinge catre exterior eliberand calea iar apa care este in afara conductei de canalizare nu are forta si posibilitatea sa o deschida sau sa o impinga.

Astfel, intrarea in canalizare a instalatiei sanitare este mereu protejata. De asemenea, aceasta clapeta antiretur de capat 110 are avantajul unei dimensiuni mici, ceea ce duce la posibilitatea de a o monta in spatii foarte inguste.

Fiind prevazuta cu o garnitura care asigura inchiderea etansa a clapetei, prin montarea ei se poate elimina sifonarea din schema canalizarii. Fiind inchisa etans, mirosurile neplacute nu au cum sa patrunda.

Acest tip de clapeta antiretur poate sa fie montata atat pe tevi din PPR cat si pe tevi din PP, nefiind vreo restrictie in acest sens.

Investitia nu este deloc una mare, spre exemplu o clapeta antiretur de capat 110 de la Shop-einstal.ro costa putin peste 100 ron iar daca luam in calcul numai  costrurile curateniei dupa o inundatie venita pe teava de scurgere, pretul este nesemnificativ. Raportul beneficii versus pret inclina net inspre investitie.

Leave a Reply