Despre discutiile video si lucrul in video chat

Discutiile video necesita transmiterea unei cantitati mari de date. O conexiune lenta la Internet cauzeaza un blocaj cu servicii de chat video care pot cauza decalarea, inghetarea sau dezactivarea imaginii sau a sunetului. Acest lucru face foarte dificila continuarea unei conversatii coerente.

Probabilitatea aparitiei acestui tip de problema creste atunci cand aveti mai multe persoane cu conexiuni Internet separate care participa la un chat de grup.

Invitati toata lumea sa participe la conversatie sa descarce si sa incarce cat mai putin posibil in timpul conversatiei, astfel incat toate conexiunile la Internet sa fie dedicate sarcinii la indemana.

Comunicare vizuala

Limbajul corpului si expresiile faciale sunt parti critice ale comunicarii. Carol Kinsey Goman, care scrie pentru revista Forbes, afirma ca “limbajul corpului joaca un rol-cheie in comunicarea eficienta a conducerii”. Cand va limitati la informatiile obtinute si oferite prin ton sau text, o parte din mesaj poate fi ratata.

Acest lucru este valabil mai ales intr-un context de grup, in care observarea modului in care ceilalti membri ai grupului reactioneaza la un vorbitor furnizeaza informatii valoroase.

Cu ajutorul chatului video, puteti vedea modul in care orice persoana reactioneaza la difuzor in orice moment, precum si posibilitatea de a intelege mai bine vorbitorul prin indicii vizuale.

Claritate

Comunicatiile de grup prin chat-ul video pot fi uneori greu de inteles. Atunci cand oamenii vorbesc simultan in timp ce stau in aceeasi camera, majoritatea oamenilor pot totusi sa discearna ce spun cei doi.

Cand se intampla acest lucru in timpul chat-ului video, calitatea sunetului furnizata prin difuzoare sau casti de calculator nu este adesea suficient de buna pentru a intelege cine a spus ce. Rezultatul este ca este dificil sa aveti o conversatie. Din acest motiv, chat-ul de grup se acorda mult mai mult spre un stil de prezentare decat spre conversatie.

Avantaje corporative

Utilizarea chat-ului video ca instrument de comunicare corporativa ajuta la reducerea costurilor in mai multe moduri. Permite telecomunicatiilor pentru angajati, ceea ce ajuta la reducerea costurilor in birou. Programarea si productivitatea pot fi de asemenea imbunatatite, deoarece intalnirile se pot intampla la apasarea unui buton.

Programarea este adesea o problema atunci cand organizati intalniri mari de grup, facand acest lucru un avantaj distinct.

De asemenea, chat-ul video permite comunicarea regulata si clara intre membrii echipei, chiar daca nu se afla in aceeasi cladire – sau chiar in aceeasi tara. Aceste aspecte conteaza pentru studioul de videochat Money Studio unde sunt aduse cele mai bune tehnologii.

Hans Fredrick a fost ocupat in lumea scrisului online incepand cu anul 2005. A scris pe teme diverse, de la sfaturi de cariera pentru actori la sfaturi pentru intretinerea motocicletelor. El detine un licenta de arte frumoase de la Universitatea din Saskatchewan.

Acum, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa utilizati video chat pentru fiecare lucru si in tot ce faceti. De asemenea, nu inseamna ca toate companiile au dreptate pentru chat video.

Cu toate acestea, aceasta inseamna ca intreprinderile care gandesc in viitor dau un avantaj competitiv prin utilizarea video chat-ului astazi.

Leave a Reply