Ce sa aleg dintre panouri solare nepresurizate sau panouri solare presurizate?

Mai mult ca sigur, exista o multime de persoane care cauta un raspuns pentru intrebarea “Ce sa aleg dintre panouri solare nepresurizate sau panouri solare presurizate?”, asa ca vom discuta despre ambele tipuri de panouri solare in cele ce urmeaza.

Panouri solare nepresurizate

Acest tip de panou solar este cel mai des utilizat in Romania si se foloseste pentru a obtine apa calda menajera.

Panourile solare nepresurizate nu consuma nici un alt fel de energie in timpul functionarii, si trebuie specificat faptul ca producerea de apa calda menajera se realizeaza datorita absortiei radiatiei termice solare. In cazul in care veti opta pentru asemenea panouri, veti obtine amortizarea investitiei in maxim 2 ani de la momentul instalarii panourilor.

Panoul solar nepresurizat are in componenta un suport, tuburi vidate, un rezervor nepresurizat (care este amplasat deasupra tuburilor) si nu in ultimul rand un vas flotor (acest element fiind cel care comanda pornirea si oprirea in ceea ce priveste alimentarea cu apa rece a rezervorului).

Panourile solare nepresurizate sunt mai ieftine decat cele presurizate, asa ca in cazul in care doriti panouri solare cu preturi atractive, cu siguranta trebuie sa optati pentru sisteme solare nepresurizate ieftine de la Top Solar.

Presiunea apei calde va fi una buna, insa dezavantajul estea cela ca nu puteti sa folositi panorile respective pe timpul iernii. Lasand la o parte acest dezavantaj, amintim si faptul ca panourile nepresurizate se instaleaza repede.

Panouri solare presurizate

Panourile solare presurizate au preturi mai mari decat panourile solare nepresurizate, asa ca veti opta pentru acestea doar daca situatia financiara va permite acest lucru. In comparatie cu panourile solare nepresurizate, cele presurizate functioneaza pe tot parcursul anului.

Optand pentru panouri solare presurizate va veti bucura de un randament foarte ridicat in preparea apei calde menajere, pentru ca apa va avea o presiune foarte mare.

Dat fiind faptul ca panourile solare presurizate au preturi mai mari decat panourile solare nepresurizate, investitia va fi amortizata in aproximativ 4 ani de la momentul instalarii panourilor. Aceste panouri consuma si energie electrica din cauza faptului ca au nevoie de un controller electronic instalat.

In plus, este deasemenea necesar de mentionat faptul ca panourile solare nepresurizate se pot instala intr-o perioada scurta de timp. In 3-4 ore poate fi montat un asemenea panou solar, pe cand montarea panourilor solare presurizate este mult mai dificila si necesita mai mult timp, iar instalarea acestora trebuie sa fie facuta de catre un specialist in domeniul instalatiilor.

Ei bine, acestea fiind spuse, puteti opta atat pentru panouri solare presurizate, care pot fi folosite indiferent de anotimp, dar care au preturi mai mari si necesita cunostinte de instalare, si care au preturi mai mari; dar puteti alege si sisteme solare nepresurizate, care au preturi mai mici, care se instaleaza mult mai usor si mult mai rapid, insa care au dezavantajul de a nu putea fi folosite pe timpul iernii.

Tinand cont de detaliile prezentate mai sus in articol, veti putea alege care sunt panourile solare ideale pentru locuinta si nevoile dvs.

Leave a Reply