Ce este laptisorul de matca?

Laptisorul de matca este o substanta secretata de glandele hipofaringiene ale albinelor si poate reprezenta o sursa de hrana pentru regina matura si pentru larvele albinelor, in primele trei zile de viata ale acestora. Laptisorul de matca este produs in cantitati mici, iar din acest motiv nu este unul dintre produsele apicole consumate pe scara larga inca din vechime.

Regina albinelor, isi ia hraba in mod exclusiv cu aceasta comoara naturala, si traieste in mod incredibil pana la cinci ani, in timp ce albinele muncitoare de obicei au o durata de viata mult mai scurta, de patruzeci si cinci de zile.

La Vegis gasiti Laptisor De Matca Pur 100g APILAND, care are un aspect vascos, o culoare alb-galbuie cremoasa, in timp ce gustul sau este acrisor, usor astringent.

Laptisorul de matca este unicul produs natural care are in compozitia sa 10 HDA (acid 10-hidroxi-2-decenoic), care este un element principal in compozitia lui. Acest acid are un rol deosebit de important antibacterian, antifungic si antiviral, iar mai mult decata atat, contribuie foarte mult si producerea de celule stem.

O alta substanta importanta care apare in compozitia laptisorului de matca si care apare in forma naturala doar in acesta, este Acetilcolina, aceasta substanta avand un rol cheie in procesul de transmitere a impulsurilor neuronale. Nu trebuie de-asemenea sa uitam faptul ca laptisorul de matca este mai bogat in complexul de vitamine B – respectiv B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12 – decat drojdia de bere.

Laptisorul de matca are in compozitia sa 17 aminoacizii, acestia fiind substante indispensabile in sinteza proteinelor, iar din cei 17 aminoacizi, 8 au fost depistati ca fiind esentiali dat fiind faptul ca nu pot fi sintetizati de organismul uman si trebuie asimilati zilnic din alimentatie.

In compozitia laptisorului de matca exista 7 aminoacizi esentiali: lizina, valina, leucina, izoleucina, metionina, fenilalanina si treonina. In plus, laptisorul de matca mai este foarte bogat si in saruri minerale: Potasiu, Calciu, Fier, Siliciu, Magneziu, Fosfor, dintre care Potasiul se gaseste in concentratia cea mai mare , glucide si enzime.

Laptisorul de matca poate indeplini cu succes rolul unui supliment natural nutritiv, acesta fiind un stimulent biologic care are actiune energizanta, care reface celula nervoasa, care reduce colesterolul si care totodata joaca un rol deosebit in metabolismul celular.

Consumand Laptisor De Matca Pur 100g APILAND, veti obtine o mai mare rezistenta la efort, veti contribui la refacerea organismului dupa interventii chirurgicale si tratamente agresive (daca este cazul), este util si pentru menopauza, oboseala cronica, surmenaj, astenie, lipsa poftei de mancare, randament psihic si intelectual scazut, anemii, anorexii.

In cazul in care intentionati sa incepeti administrarea laptisorului de matca, trebuie sa stiti ca doza recomandata este de 1-2 lingurite, adica 0,5-1 grame/zi, admninistrat sublingual pana in momentul asimilarii, iar ideal ar fi ca doza sa inceapa de la o lingurita, dupa care doza se poate mari in functie de necesitate. In ceea ce priveste administrarea laptisorului de matca pentru copii, doza obisnuita este de o lingurita (adica 0.5 grame).

Precizam faptul ca acest laptisor de matca poate fi consumat chiar si de catre diabetici, iar o cura recomandata se desfasoara pe durata a 6 saptamani pe timp de primavara si o saptamana toamna.

Leave a Reply