3 beneficii majore ale incalzirii prin pardoseala radianta

Incalzirea radianta poate fi cel mai bine explicata prin caldura pe care o intalniti in bucatarie cand gatiti toata ziua. Incalzirea radianta trebuie instalata sub podeaua casei dvs. Nu este o metoda comuna de incalzire a locuintelor, dar cu siguranta este foarte eficienta.

Suntem obisnuiti cu sistemele de incalzire care sunt convective, adica aerul incalzit circulat prin ceva spatiu si incalzirea locuintei. Radiatia termica asigura caldura prin peretii si podelele cladirii. Sa vedem tipurile de incalzire prin pardoseala radianta si avantajele sale.

Incalzire radianta electrica

In acest sistem exista bucle de sarma de rezistenta care sunt folosite pentru a genera caldura fie seara / noaptea sau continuu. In unele sisteme electrice de incalzire prin pardoseala radianta, cablurile sunt conduse direct in interiorul materialului, cum ar fi gipsul si betonul, intre suprafata podelei si podeaua.

Alte sisteme fixeaza cablurile la panourile conductoare care amplifica caldura. Incalzirea electrica radianta este folosita de obicei pentru pardoseli dure, cum ar fi betonul si tigla, si este nepotrivita pentru incaperile cu mocheta.

Sistem hidraulic de incalzire cu radiatie hidraulica

Caldura hidrica este mai populara. Aceste sisteme au tuburi rezistente la coroziune, care circula prin intermediul cazanului prin apa calda in casa. Cazanul este controlat cu ajutorul termostatului.

Sistemele noi au supape care pot controla cantitatea de apa fierbinte care este livrata in fiecare camera, permitand astfel inchiderea sau reducerea caldurii, fara a reduce caldura in restul locuintei. Cu incalzire prin pardoseala radianta, va puteti bucura de avantaje cum ar fi:

  1. Mai putine alergii, dar mai multa caldura

Nu exista aproape nici o pierdere de caldura in incalzirea radianta, ceea ce o face si eficienta din punct de vedere al costurilor. Toate caldura generata de sistem va va incalzi casa, spre deosebire de sistemele de incalzire prin convectie.

De asemenea, deoarece caldura nu se misca prin conducte, incalzirea prin pardoseala radianta nu lasa alergenii in casa, imbunatatind astfel calitatea aerului acasa. Asadar, sanatatea generala in casa ta are potentialul de a se imbunatati.

  1. Sunt eficiente din punct de vedere energetic

Unul dintre beneficiile sistemelor de automatizari pardoseala Salus radianta este ca acestea sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decat sistemele de aer fortat. Incalzirea prin pardoseala radianta este cu aproape 30% mai eficienta decat sistemele cu aer fortat, in special cele care utilizeaza apa ca mediu.

Aceste sisteme au nevoie de mai putina energie pentru a functiona, ceea ce inseamna ca veti obtine facturi mai mici la energie electrica si astfel economisiti bani. Deci, sistemele radiante sunt rentabile de asemenea.

  1. Caldura este distribuita uniform

Probabil ati simtit frigul rece al etajelor, chiar daca aveti incalzitorul in toata ziua. Acest lucru se datoreaza faptului ca caldura creste si caldura produsa de incalzitor este in mod constant disipata.

Acest lucru, cu toate acestea, nu se va intampla cu sistemele de incalzire prin pardoseala radiante, deoarece aceste sisteme ofera o distributie foarte uniforma a caldurii in intreaga casa, iar podelele dvs. sunt prea placute si calde.

Sistemele sunt amplasate sub podea, astfel incat caldura curge prin podea si nu mai exista nici o sansa de pardoseli inghetate. Acesta este un alt motiv pentru utilizarea mai putina energie electrica, deoarece exista o pierdere de caldura si, prin urmare, este necesara o incalzire mai mica.

Leave a Reply