Cum faci corect intretinerea la Toyota?

Modelele din generatia 2 de Toyota Yaris au fost comercializate din anul 2005 in intreaga lume. Au primit inclusiv stiluri de caroserie hatchback sau sedan, insa la finalul anului 2013 s-a intrerupt productia de modele hatchback pentru pietele din Asia.

Toyota Yaris a fost fratele mai mic in ceea ce priveste vanzarile pentru Toyota Corolla, insa are o dimensiune rezonabla si mult timp a fost tot ceea ce aveau nevoie utilizatorii, motiv pentru care s-a vandut rapid in intreaga lume. Yaris este masina ce poate fi folosita cu incredere de catre familiile care au copii mici.

Pana in prezent, statisticile spun ca au fost vandute peste 200000 de masini doar in Australia. Cumparatorii inteligenti inca mai pot gasi azi Toyota Yaris pe piata, iar in ceea ce priveste cumpararea de piese auto pentru Toyota Yaris 2 1.3 acestea pot fi gasite inca cu foarte mare usurinta chiar daca masinile au aparut in 2005.

Este important insa ca posesorii acestui vehicul sa retina faptul ca au o masina nu tocmai noua, care necesita intretinere periodica si intotdeauna la timp.

Avand in vedere acest aspect, prima mentiune ce trebuie facuta este cu privire la schimbarea pieselor uzate sau in curs de uzare. In momentul in care o componenta da semne de uzura sau de imbatranire, este cu siguranta momentul oportun pentru inlocuirea sa.

Modelele de Toyota Yaris au fost concepute pentru a rezista foarte mult timp, dovada fiind prezenta lor pe piata. Sunt considerate masini fiabile si economice, deoarece piesele pentru ele nu sunt foarte scumpe.

Cele mai multe masini sunt in cinci usi, iar cele care au fost proiectate in trei usi au fost eliminate pentru ca nu prezentau interes din partea cumparatorilor. Scaunul din fata al modelelor in trei usi se rabateaza, insa acest aspect nu i-a multumit deloc pe utilizatori.

La modelele mai mari exista posibilitatea de a rabata bancheta din spate, pentru ca masina sa se adapteze la volumul de bagaje. Acesta este un aspect foarte important de care fiecare utilizator se poate bucura. Atunci cand bancheta din spate este rabatata, utilizatorul are posibilitatea de a pune in interior o cantitate uriasa de lucruri.

Manevrarea masinii este sigura iar motorul este foarte rezistent, acesta fiind un bonus al celor care cumpara masini la mana a doua. Puterea provine de la un motor in patru cilidri care are o capacitate cuprinsa intre 1.3 si 1.5 litri. Cutia sa de viteza este manuala iar unitatea permite schimbarea a cinci viteze. In cazul cutiilor cu transmisie manuala, sunt doar 4 viteze.

Apeland la un mecanic bun, pot fi facute toate reviziile la timp, iar Toyota Yaris va fi alaturi de posesorul sau foarte mult timp. Ceea ce conteaza este ca masina sa fie intretinuta si cu siguranta nu va dezamagi. Aceasta este o regula ce se aplica in general masinilor si de care fiecare utilizator sau proprietar ar trebui sa tina cont.

Respectand programul de revizii si inlocuind componentele la timp va face ca masina sa se mentina in forma optima pentru o perioada foarte lunga.

Leave a Reply