Cum influenteaza pantofii dezvoltarea bebelusilor

Pentru a vedea exact care sunt efectele pe care pantofii le au asupra bebelusilor, specialistii compara piciorul omului din prezent cu piciorul bastinasilor din Africa, acestia din urma fiind cei care nu au purtat pantofii sau alt tip de incaltari niciodata.

Majoritatea bastinasilor aveau degetul mare drept, in timp ce oamenii moderni au degetul mare indreptat spre aratator, generand acel mont dureros.

Degetul mare deformat aapre din cauza pantofilor alesi gresit. Pantofii cu varful ascutit sunt cei care au tot potentialul de a deforma piciorul, deci oricat de mult ti-ar placea ca bebelusul tau sa aiba piciorul mai lung, ai putea evita acesti pantoi.

Pantofii nu sunt inutili copiilor si vei avea nevoie de ei pentru a preveni ca micutul tau sa se loveasca. In plus, pantofii sunt cei care il protejeaza de caldura sau de frig.

Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca pantofii purtati sunt de cea mai buna calitate si au fost facuti de firme care inteleg perioada de dezvoltare in care se afla copilul. Recomandarea noastra merge spre pantofi Barbara pentru copii si bebelusi.

Tine cont de faptul ca sostele sunt si ele un factor cu potential negativ asupra copilului deoarece limiteaza capacitatea acestuia de a isi misca in voie degetele de la picioare si de a le intinde, astfel incat musculatura lor sa se dezvolte foarte bine.

Copiii mici trebuie sa poarte sosetele in momentul in care poarta si pantofii. In cazul in care piciorul micutului ar trebui sa fie protejat de frig, el poate primi incaltari speciale de casa subtiri si moi.

In momentul in care parintii cumpara pantofi pentru copil, ar trebui sa ii alegi doar pe cei care ofera suficient spatiu de miscare pentru degetele de la picioare. De asemenea, recomandarea noastra este sa cumperi pantofi care sunt putin mai mari decat piciorul copilului, in ideea de a evita formarea monturilor.

Varful pantofului nu ar trebui sa fie curbat spre interior. Iti recomandam sa cauti materiale cat mai naturale cum ar fi pielea sau panza pentru ca acestea sunt flexibile si lasa pielea sa respire. Piciorul va trebui insa s afie protejat si sa oferi posibilitatea copilului de a simti suprafata pe care merge.

In ceea ce priveste pantofii pentru bebelusi, s-a constatat ca exista si un model standard, cel cu caramb rigid sau cu talpa tare, insa acestia nu sunt o alegre foarte buna.

Parintii vad de fiecare data cand hainele copilului raman mici, insa par sa nu observe deloc cand pantofii nu le mai vin. Piciorul poate creste in diferite ritmuri si momentul pentru a schimba pantofii este diferit de la un copil la altul.

Sunt si copii care au nevoie de pantofi mai mari imediat dupa o luna. In cazul in care copilul vrea sa isi dea jos pantofii, atunci ai putea deduce ca el nu se mai simte bine in ei si ca ar fi cazul sa ii schimbi.

Poti cumpara pantofii din magazine specializate pentru copii, insa va trebui sa anlizezi bine pantofii si materialele din care sunt acestia facuti.

Leave a Reply