Ce este kitul de distributie si ce contine el

Fiecare proprietar al unei masini, fie ca este vorba de un barbat sau o femeie, trebuie sa isi cunoasca masina si componentele ei.

Atunci cand masina ne da semne ca are anumite probleme, ar trebui sa ne dam seama ce este sau macar ce ar putea fi. Distributia masinii este reprezentata de toate piesele care pun in functionalitate motoru, dar ce este kitul de distributie si ce contine el?

Sistemul de distributie a masinii asigura permiterea aerului sa intre in cilindrii. Prin acest proces, gazele arse se elimina prin evacuare si motorul are oxigenul necesar pentru a arde combustibilul. Sunt doua posibilitati de distributie: pe lant, respectiv pe curea.

Daca trebuie sa schimbi distributia pe curea, costul acesteia este mult mai scazut si motorul nu face atat de mult zgomot. In ceea ce priveste distributia pe lant, aceasta este mult mai rezistenta fata de cea pe curea si se fabrica din metal.

Distributia pe lant se poate sa nu fie schimbata niciodata, sau la aproape 6-7 ani. Asigurarea unei vieti de lunga durata a distributiei pe lant este schimbarea uleiului de motor.

Componentele kitului de distributie:

  • Cureaua de antrenare
  • Pompa de apa (dupa caz)
  • Rola intinzatoare
  • Rola ghidare

Nu este necesar intotdeauna sa inlocuiesti intregul kit de distributie, ci doar piesele care s-au uzat. Inainte de a comanda alt kit distributie, ia legatura cu un mecanic sau cu un service auto pentru a vedea exact unde este problema. Schimbarea kitului de distributie se va petrece in functie de stilul de condus, de calitatea uleiurilor, a combustibilului si a filtrelor masinii tale.

In functie de kilometri parcursi, distributia se schimba intr-un service specializat, pentru a evita alte probleme. Neinlocuirea la timp a distributiei poate cauza alte probleme precum: ruperea dintilor curelei de distributie, superea rolelor si/sau dereglarea pompei de apa.

Pe de alta parte, se pot indoi supapele, blocul motor se fisureaza, pistoanele se sparg, chiulasa se distruge si astfel ajungeti la defectarea intregului motor – o defectiune extrem de costisitoare. Nu numai ca veti avea o multime de cheltuieli, ci si un timp indelungat fara a folosi masina.

Sunt foarte multi mecanici autorizati, cei mai multi au deja un magazin de piese auto cu care colaboreaza, iar daca iti doresti sa comanzi tu kitul de distributie, trebuie sa fii atent la cateva detalii.

Piesele pe care le contine kitul sa fie originale si tot ce este scris pe ambalajul sau, sa fie si in interior. Cand vine vorba de service auto, lucrurile stau altfel. Schimbarea kitului de distributie are proceduri care trebuie executate cu profesionalism si cu foarte multa atentie.

Pentru siguranta ta la volan si nu numai, este bine sa faci revizii periodice, astfel vei afla daca masinii tale are nevoie de imbunatatiri. Totusi, ai grija la ce anume alegi – atat cand vine vorba de produse, cat si de inlocuirea lor. Alege ce se pliaza mai mult pe preferintele tale, dar si ce se bazeaza pe profesionalism!

Leave a Reply