Ingrijirea porumbeilor voiajori si alimentatia lor

Concursurile cu porumbei sunt un sport astazi, de care tot mai multi se arata pasionati. Este si motivul pentru care si interesul vizavi de modurile in care cresterea si dezvoltarea lor este unul tot mai accentuat. Fiecare pas al dezvoltarii acestora este important, deci fiecare etapa trebuie abordata cu seriozitate de crescatori.

Asigurarea unui adapost special amenajat, care sa indeplineasca toate conditiile de igiena si siguranta necesare, este doar una dintre sarcinile prioritare pe care le vei avea.

Incepand de la dimensiunile custii si pana la recipientul din care beau apa, hrana pe care le-o asiguri si cum suplimentezi necesarul nutritiv al acestora, toate pot face diferenta intre un porumbel castigator si unul care pierde la concursuri.

Bineinteles, chiar daca suna de parca e o misiune aproape imposibila sa ai intotdeauna grija necesara in cresterea porumbeilor, lucrurile pot decurge natural si intr-un ritm normal cu ajutorul potrivit.

Atunci cand parcursul evolutiv al cresterii este sustinut de solutii profesionale, cand ai la dispozitie un furnizor de incredere de tot ce tine de acest domeniu, totul se desfasoara in armonie.

Consultatiile porumbeilor

Daca te ocupi de cresterea porumbeilor, e indispensabil sa colaborezi cu un veterinar, pentru ca ai nevoie frecvent de consultatii medicale. Sa nu uitam de vaccinurile care trebuie facute, de bolile diverse pe care porumbeii le pot contacta, dar si de impactul pe care alti factori ii pot avea asupra sanatatii lor.

Hidratarea porumbeilor

Atentia pe care trebuie sa o acorzi hidratarii nu trebuie subestimata. Trebuie sa le asiguri porumbeilor un aport suficient de apa, in functie si de perioada din an. De folos iti va fi sa alegi adapatoare bune, eficiente, care sa ajunga raportat la numarul porumbeilor din crescatorie.

Alimentatia porumbeilor

Oricat de nutritiva ar fi hrana lor, in anumite etape din an suplimentarea acestora cu vitamine porumbei este necesara. Dieta lor poate necesita si diverse minerale. In functie si de perioada prin care trec, ca de exemplu, inainte sau dupa competitii, in cea de reproducere, de naparlire, etc.

Foarte important in ceea ce le priveste este ca alegerea sa vizeze formele, gramajele si combinatiile potrivite. Este o responsabilitate pe care orice columbofil trebuie sa si-o asume. Fiecare decizie va avea efect asupra sanatatii porumbeilor, reflectand alegerile tale.

Mai departe, conteaza masurile pe care le iei atunci cand comportamentul porumbeilor tradeaza faptul ca se apropie perioada reproducerii. Inceputul trebuie sa vizeze separarea masculilor intr-un alt adapost pentru ca devin teritoriali.

De altfel si hrana lor va trebuie sa fie impartita corespunzator. Atingerea repetata a ciocuilor intre cupluri este indicele ca imperecherea a avut loc. Inca putin si acestia pot fi pusi din nou in acelasi adapost/celula. Foarte important de avut in vedere este necesarul de suplimentare a hranei cu vitamine in aceasta perioada, a reproducerii.

In fine, fiecare etapa presupune efectuarea unor anumiti pasi, astfel ca porumbeii sa beneficieze de ingrijirea necesara pentru a fi sanatosi si pregatiti, la momentul potrivit, pentru competitii.

Cand vine vorba despre achizitionarea suplimentelor si a tratamentelor potrivite pentru porumbei, Radu Duo este recomandarea pentru columbofili. Magazinul este disponibil si online, pe produsecolumbofile.ro.

Leave a Reply