Zona temperat-continentală în care trăim necesită asigurarea unui confort termic al locuințelor, aproape trei sferturi din an. Practic, cu excepția lunilor de vară, românii au nevoie de căldură în apartamentele de la bloc sau în case. Este și motivul pentru care în ultima perioadă au apărut o mulțime de tipuri de centrale electrice sau pe gaz, dar și soluții alternative la acestea.
Dacă în cazul apartamentelor la bloc suntem nevoiți să recurgem la sistemul de încălzire centralizat sau centrala proprie, atunci când locuim la casă ori într-un ansamblu rezidențial nou, opțiunile sunt diverse. EcoDrill vine în sprijinul tău și al întreprinzătorilor din domeniul construcțiilor cu o soluție ingenioasă de asigurare a confortului termic în mod natural și cât se poate de ecologic.
Ce este EcoDrill și cum funcționează?
Tehnologia folosită de EcoDrill este una pe cât de simplă și de ingenioasă, pe atât de prietenoasă cu mediul înconjurător. Aceasta se bazează pe utilizarea pompelor de căldură care, deși sunt relativ noi în România, sunt utilizate la scară largă în lumea occidentală.
Vorbeam mai devreme despre faptul că, la acest moment, marea majoritate a posesorilor de apartamente și case utilizează centrale proprii, pe gaz sau electrice. Costul de instalare și facturile în permanentă creștere la utilități fac, însă, ca aceste tipuri de sisteme de încălzire să devină tot mai neatractive.
În plus, există indicii elocvente potrivit cărora acestea ar fi și foarte poluante, astfel încât nu este exclus, ca, într-un orizont de timp rezonabil, centralele individuale, așa cum le știm astăzi, să devină istorie. Din acest punct de vedere, soluția EcoDrill este una cât se poate de viabilă, mai ales pentru România.
Apă transformată în căldură
Pompele de căldură utilizate în tehnologia EcoDrill se bazează pe una dintre cele mai curate și mai ieftine surse de energie disponibile la acest moment pe Terra. Este vorba despre apă, care, din fericire, încă mai constituie una dintre bogatele resurse din țara noastră.
EcoDrill se bazează pe foraje și pe apa extrasă din pânza freatică, încălzită mai apoi cu ajutorul unor tehnologii speciale, ce folosesc freonul și energia electrică, însă într-un consum mult mai mic decât în mod tradițional și cu facturi considerabil mai mici.
Pompele de căldură sunt amplasate în pământ, la adâncimi care să permită o temperatură constantă, iar agentul termic astfel obținut, apă încălzită la 50-55 de grade, este pompat mai apoi prin instalații speciale în locuința sau clădirea pe care o avem de încălzit.
Este un sistem eficient, folosit cu succes în lume, singura condiție fiind existența unei surse de apă permanentă. Și în acest caz, tehnologiile folosesc atât apa, în exclusivitate, cât și pământul.
Tehnologia EcoDrill mai are însă un avantaj. Așa cum apa este transformată în energie termică, adică în căldură, și căldura din case poate fi transformată ulterior în apă, printr-un sistem de conversie și recirculare. În acest mod, se asigură un circuit al apei și o economisire a resurselor, ceea ce nu poate fi decât un câștig pentru mediu, dar și pentru buzunarul tău.
Contact:
office@ecodrillforaje.ro
Str. Trecatoarea Holtului nr. 222, Comuna Letea Veche, Jud. Bacau