Aglomeratia zilnica, praful, galagia si nervii din trafic ii fac pe unii dintre noi sa fuga de rutina zilnica la tara. Fie ca isi vand apartamentele sau fac un imprumut in banca, acestia se retrag departe de oras unde incep sa isi construiesca casa visurilor. In ultimii ani, constructiile civile au inceput sa prinda contur in localitatile din apropierea marilor orase. Satui de aglomeratie, oricine ar da, daca ar avea posibilitatea, un apartament pe o casa unde, in liniste, poti asculta broastele si greierii cum canta. Nu te deranjeaza vecinii, iar din cand in cand mai latra cainele din curte dupa un altul aflat pe partea cealalta de drum. In cativa ani, satele au devenit adevarate miniorase. Nu mai faci diferenta intre ce a fost si ce este. Cert este ca in ultimii ani, constructiile civile se ridica ca ciupercile dupa ploaie.
Birocratia omoara nervii
Dupa ce ati pus ochii pe un teren bine pozitionat, eventual langa o padure unde linistea este deplina, nu va ramane decat sa incepeti alergatura cu obtinerea autorizatiilor si a racordurilor la utilitati. Toate acestea, pe langa faptul ca va toaca nervii si banii, mai si dureaza pana la doi ani. Inspectorii de la urbanism va pot intoarce din drum pentru orice document lipsa. Asta nu face decat sa ingreuneze si sa faca asteptarea actelor si mai “dureroasa”. “A inceput sa se construiasca haotic. Nimeni nu respecta parametrii de inaltime, nu se uita ca se obtin avize la case care sunt una langa alta. Atat de apropiate incat vezi ce face vecinul. Constructiile civile au devenit un haos general. Apar blocuri intre case, restaurante, magazine…se cere aprobare pentru P+1 si de fapt se ridica P+3. “, a declarat un arhitect. Din pacate, locuintele construite fara aprobare ar trebui sa fie demolate, nu sa se ceara intrarea in legalitate a unor locuinte care nu respecta nici un regim de inaltime.
Nici un cui batut fara autorizatie
In timp ce unii prefera sa se bata cu birocratia, altii aleg sa isi cumpare o casa la rosu, adica una care are fundatia ridicata, peretii, acoperisul si structura acoperisului pe care ulterior se va monta tigla. Sa nu va ganditi ca este realizata partea cu instalatia, adica energia electrica, gazul si apa. Utilitatile vor fi trase ulterior. Cea mai la indemana solutie, dar si mai costisitoare este alegerea unei firme care sa se ocupe de constructia locuintei. Dumneavoastra nu aveti altceva de facut decat sa va mutati in casa gata pregatita dupa propriile gusturi. Nu apelati la firme gasite cu ajutorul unui click pe Internet. Interesati-va ce proiecte au mai facut, cat de bine au fost ridicate , in cat timp si cati bani a costat. Chiar daca nu mai aveti rabdare sa va vedeti la casa dumneavoastra, nu dati banii la prima firma gasita care executa constructii civile.